Schrijf voor Amnesty

Brieven schrijven naar autoriteiten is de meest voorkomende activiteit van Amnesty. Help mee en verstuur deze brieven ook, Amnesty blijft schrijven!

In juni schrijven we aan de autoriteiten in

 • Thailand
  De 68-jarige voormalig ambtenaar Anchan Preelert loopt het risico dat ze niet meer vrijkomt uit de gevangenis. Ze heeft namelijk het politieke commentaar van iemand anders gedeeld op YouTube en Facebook waarvoor ze een absurd hoge gevangenisstraf heeft gekregen.

 • Kirgizië
  Elf journalisten, die betrokken waren bij onderzoek naar corruptie worden vervolgd. Vier van hen zitten zelfs vast. De journalisten riskeren tot 10 jaar gevangenisstraf vanwege hun kritiek op de overheid. Er zijn zorgen over Makhabat Tazhibek-kyzy die in haar cel mishandeld is.

 • Azerbeidzjan
  De Azerbeidzjaanse econoom en politiek activist Gubad Ibadoghlu is veroordeeld vanwege zijn kritische mening. In de gevangenis ging zijn gezondheid hard achteruit en daarom heeft hij nu huisarrest maar krijgt nog steeds niet de medische zorg die hij nodig heeft.

‘Gewetensgevangene’? 

Een gewetensgevangene is een persoon die vanwege zijn of haar politieke, godsdienstige of andere overtuiging, etnische afkomst, geslacht, kleur, taal, nationale of maatschappelijke afkomst, economische status, geboorte of andere status gevangen is gezet of anderszins in zijn of haar bewegingsvrijheid wordt beperkt en die geen geweld heeft gebruikt of gepropageerd.

 

Voorbeeldbrieven

Je kunt voorbeeldbrieven thuisbezorgd krijgen om te versturen. Een mailtje is voldoende. Amnesty International werkgroep Uithoorn gebruikt je naam en woonadres (van ‘papieren abonnees’) of email-adres (van ‘digitale abonnees’) alleen voor de maandelijkse schrijfacties. We bewaren je persoonsgegevens veilig en geven ze niet door. Niet meer meedoen? Meld dat alsjeblieft, telefonisch 06-10324149 of per email. Met vriendelijke groet, Lucie Boerrigter

 

   

Printen en versturen!

Je kunt de brieven downloaden om te versturen.

 • bovenaan in het Word-document typ je je woonplaats en de datum
 • onderaan typ je nog je naam en adres
 • printen maar!
 • zet met een pen je handtekening
 • de envelop hetzelfde adresseren als de aanhef op de brief
 • buiten Europa moet de porto een ‘wereldzegel’ zijn

Staat er ook een e-mailadres? Dan kan je de brief ook mailen.

Download brieven Begeleidende info
brief-Thailand info-Thailand
brief-Kirgyzie info-Kirgizie
brief-Azerbeidzjan info-Azerbeidzjan

Liever voorbeeld brieven per e-mail ontvangen? Mail ons!

 

We vragen geen bijdrage voor printkosten en dergelijke. Als je toch een bijdrage wilt geven voor het schrijfwerk, dan kun je die overmaken naar
IBAN NL32TRIO0197666353,
van Amnesty International werkgroep Uithoorn
Ebro 185, 1423 AS Uithoorn.

Altijd schrijfacties online
Soms kost het maar 1 minuut om een petitie te ondertekenen.
amnesty.nl/kom-in-actie/acties