Schrijf voor Amnesty

Brieven schrijven naar autoriteiten is de meest voorkomende activiteit van Amnesty. Help mee en verstuur deze brieven ook, Amnesty blijft schrijven!

In mei schrijven we aan de autoriteiten in

  • China
    Gao Zhisheng, een zeer gerespecteerde mensenrechtenadvocaat, wordt al bijna 7 jaar in het geheim vastgehouden. Hij werd opgepakt nadat hij zijn memoires publiceerde waarin hij schreef over zijn ervaringen als gevangene en onder surveillance in China.
  • Koeweit
    Mohammad al-Barghash komt op voor de rechten van de Bedoun, een volk dat al generaties lang in Koeweit woont maar niet dezelfde rechten heeft als de andere inwoners van Koeweit. Hij kreeg in januari 3 jaar cel opgelegd voor het geven van een interview aan een buitenlandse zender waarin hij sprak over deze discriminatie.
  • Venezuela
    Javier Tarazona is een gewetensgevangene die wordt vastgehouden voor zijn mensenrechtenwerk. Als directeur van de Venezolaanse NGO FundaREDES probeerde hij op 2 juki 2021 aangifte te doen van intimidatie door veiligheidsagenten en sindsdien zit hij vast.

‘Gewetensgevangene’? 

Een gewetensgevangene is een persoon die vanwege zijn of haar politieke, godsdienstige of andere overtuiging, etnische afkomst, geslacht, kleur, taal, nationale of maatschappelijke afkomst, economische status, geboorte of andere status gevangen is gezet of anderszins in zijn of haar bewegingsvrijheid wordt beperkt en die geen geweld heeft gebruikt of gepropageerd.

 

Voorbeeldbrieven

Je kunt voorbeeldbrieven thuisbezorgd krijgen om te versturen. Een mailtje is voldoende. Amnesty International werkgroep Uithoorn gebruikt je naam en woonadres (van ‘papieren abonnees’) of email-adres (van ‘digitale abonnees’) alleen voor de maandelijkse schrijfacties. We bewaren je persoonsgegevens veilig en geven ze niet door. Niet meer meedoen? Meld dat alsjeblieft, telefonisch 06-10324149 of per email. Met vriendelijke groet, Lucie Boerrigter

 

   

Printen en versturen!

Je kunt de brieven downloaden om te versturen.

  • bovenaan in het Word-document typ je je woonplaats en de datum
  • onderaan typ je nog je naam en adres
  • printen maar!
  • zet met een pen je handtekening
  • de envelop hetzelfde adresseren als de aanhef op de brief
  • buiten Europa moet de porto een ‘wereldzegel’ zijn

Staat er ook een e-mailadres? Dan kan je de brief ook mailen.

Download brieven Begeleidende info
brief-China info-China
brief-Koeweit info-Koeweit
brief-Venezuela info-Venezuela

Liever voorbeeld brieven per e-mail ontvangen? Mail ons!

 

We vragen geen bijdrage voor printkosten en dergelijke. Als je toch een bijdrage wilt geven voor het schrijfwerk, dan kun je die overmaken naar
IBAN NL32TRIO0197666353,
van Amnesty International werkgroep Uithoorn
Ebro 185, 1423 AS Uithoorn.

Altijd schrijfacties online amnesty.nl/kom-in-actie/acties